En färgstark konstnär ur tiden

image31
Konstnären Bengt Lindström (född 1925) har lämnat oss. Hans karaktäristiskt färgstarka expressionistiska måleri glömmer nog ingen som någonsin mött det. Läs mer

Efter vernissagen.

Läs artikel i Kristianstadsbladet 28 januari 2008



En underbar bloggare och hans blogg

image30

Klicka här för att läsa artiklen i Corren.

Bloggen Herregud & co finns här

Läs mer här!!!

Läs mer i Kristianstadsbladet 25 januari 2008 här!!

image29

Foto Willy Alm


Leverans till "Prinsessor utan Panik"

image28

I går, onsdag var vi och levererade 14 st. unika "Dammsugerskor", formgivna och dekorerade av konstnären
Gittan Jönsson, till utställningen "Prinsessor utan Panik" i Kristianstads konsthall.
Dessa "Dammsugerskor" är tillverkade av oss, ZoL Art.

Läs mer om utstllningen här nedan.

Prinsessor utan Panik


Prinsessor utan Panik
av Kristina Abelli Elander och Gittan Jönsson
i Kristianstads konsthall 26 januari -24 mars


Utställningen i Kristianstads konsthall spänner över flera decenniers samarbete. Konstnärerna Kristina Abelli Elander och Gittan Jönsson gläntade på dörren hemma hos Prinsessan Panik redan 1980, på kvinnomanifestationen "Vi arbetar för livet" på Liljevalchs konsthall i Stockholm. Den skräckinjagande jätteprinsessan Prinsessan Panik kommer att återuppstå med sina marmorerade och illuminerade skåpskulturer.

Prinsessor utan Panik kan ses som ett resultat av den gemenskap som 1970-talets politiska rörelser skapade. Kristina och Gittan arbetade första gången tillsammans under inspelningen av Marie Louise Ekmans debutfilm, Hallo Baby 1974, där deras uppgifter var rekvisita och kläder.

Både Kristina och Gittan har länge arbetat med alter egon i sin konst. I Kristinas fall var det på 70-talet Superbruden, på 80-talet Kentucky Fried Chicken Heroine och under de senaste åren alienfigurer, som kommer till jorden för att bygga en ny värld. I Gittans konst var det Diskkasterskan från 1978, som har fått uppföljaren Dammsugerskan, en oförtröttlig figur som städar upp i världsförbättrande nit i alla möjliga och omöjliga sammanhang.

Utställningen består av verk i många tekniker och material: teckning, måleri, skulptur, textil, porslin, installationer och ett nytt självbiografiska seriealbum, som utgör det centrala gemensamma verket i den nya utställningen.
Under november och december 2007 visades den på Konstakademin i Stockholm. Efter Kristianstad går utställningen vidare till Bohusläns museum.

Prinsessor utan Panik invigs lördagen den 26 januari klockan 14 av författaren och kulturjournalisten Ulrika Knutson, som också har skrivit en längre text i utställnings-katalogen.

Tillsammans med Konstföreningen i Kristianstad arrangerar Kristianstads konsthall samtal med Kristina Abelli Elander och Gittan Jönsson den 6 februari klockan 19.
Lunchvisningar av utställningen äger rum klockan 12, 29 januari, 26 februari och 11 mars.


RSS 2.0